JÁVORKA csaba

 SZERKESZTÉS ALATT.....

 

 

 
ÁCS JÁNOS

és szobrászművész...


A magyar kortárs képzőművészet egyik kiemelkedő, bár a kelleténél még kevésbé elismert alakja. Annak ellenére az, hogy művészetét számos díjjal jutalmazták az elmúlt évtizedekben, s alkotásai a legrangosabb galériákban is megtalálhatók.

Festészetét egyedi technika és egyéni sílusjegyek jellemzik, alapvetően extravagáns, absztrakt-expresszív hatásúak és többnyire szimbolikus jelentésűek. Gyorsan és határozottan fest. A kép már készen van a fejében, amikor nekilát.

Az utóbbi  időben szobrokat készít fémből (fémhuzalból, hegesztéssel), a egyedülálló technikával. Ebben fedezte fel igazán, mire is hivatott. Szobrai érzelem és gondolatgazdagok, szimbolikusak, ugyanakkor lenyűgözőek és elegánsak. Nagy művész. 


Mindenképpen meg kell ismerkedni vele és alkotásaival!


LŐRINCZ MÁRIA MAGDOLNA

festőművész


Nagyon festői és nagyon érzékeny, kifejező képeket fest. Valahol a lírai expresszivitás és az absztrakt között.

Alapvetően az érzelmekre ható festészet az övé. Képei alapvetően elégikusak és festőiek, az  emberi lélek legmélyebb, de legszebb rétegeit tárja fel és jeleníti meg, megkapó líraisággal és mély humánummal. Szakmai tudása, kreativitása mindent hitelessé tesz, amihez csak hozzányúl. Nem csak fest, de szobrokat készít, és művészet lesz keze nyomán mindenből, amihez csak hozzáér, legyen az bárrmi, ami létezik az egész univerzumnan. Nagy művész.

Egy igazi művészi élménnyel leszel gazdagabb, ha megismered.HUBER VILMOS

(hubervili)


Az expresszionista stílus klasszikus hagyományait folytató festészet az övé.    

Festményei nagyon erőteljes, határozott kompozíciók és határozottan körvonalazódó formavilág a jellemzőjük, ugyanakkor mindehhez nagyon lágy ecsetkezelés és bársonyos meleg, sötétebb árnyalatokban gazdag színvilág társul. Ettől igazán különleges hatásúak a képei......és többnyire nagyon szomorúak.....

Odaáll a vászon elé (ami legtöbbször fapanel) aztán csak fest. Természetesen árad belőle a téma, a formák, a színek.....az egész teste ecsetté válik....önmaga jelenik meg minden alkotásában.....

Nem akárki! NAGY FESTŐ....


Győződj meg róla Te iis! Ezt látnod kell!

Vigyázz! Hubervili nem adja könnyen magát!

De te ne add fel!
KARDOS TIBOR

szobrászművész


Elismert szobrász. A nagyközönség is kegyeibe fogadta, elsősorban domborműves mozaik táblaképeivel nyerte meg az embereket, szinte mindenkit. 


Szomorúan szép alkotások ezek, fogalmazta meg valaki egy bejegyzésben......és milyen találón. Ez a titok, ami megfogja az embert és el nem engedi: a téma mély, emberi érzelmekkel teli lírai, elégikus megjelenítése, s ennek szívbemarkoló hatása a nézőre. Szinte minden alkotása mitológiai vonatkozású, ha nem, akkor ő mitizálja a témát. 


Ajánlom őt mindenkinek, aki a szívével lát.BOZÓ ATTILA BERTOLD

nagyon fiatal és nagyon tehetséges Sajnos nem találtam tőle internetes anyagot....

Keressétek! Ha rátaláltok, megéri!