JÁVORKA csaba

Vendégkönyv

Alapja S.Várhalmi Éva fotója 

Válogatás a nyolcvan-kilencvenes években készült rajzaimból:

 

Egy kis realitás (első sor: nyolcvanas évek, utána 2010-es évek): Nagyon sok női aktom volt hasonló stílusban, amiket megvásároltak, vagy elajándékoztam. Sajnos nincs róluk fotóm, ezért kérem, ha idetévedne valaki, akinél van ilyen kép, küldje el nekem a fotóját. Köszönöm.

Az alábbiakban bemutatott első három kép megszületését Hargitai Bea gyönyörű fatörzs-grafikájának köszönhetem. Nem másolásról van szó, csupán inspirációról. Ezekből született a LÉLEKFOSZÍLIÁK című festményem (2014).

Az alábbi rajzok MAZÁN MIHÁLY nagyszerű grafikáinak hatására készültek. Nem másolásról van szó, de az ő munkái inspiráltak arra, hogy a magam stílusában is megalkossam (a magam módján) azt a világot, amit ő képeiben megjelenített. Természetesen az én munkáim csak gyorsrajzok, nem vehetik fel a versenyt Mazán Mihály fantasztikus szürrealista képi világával (2014). 

Napjainkban készültek ezek a rajzocskák is:

Most legkisebb unokáim rajzai inspiráltak. Talán megbocsátják nekem, hogy 3-5 éves korban készített komoly rajzaikat tovább folytattam és magamhoz igazítottam. Persze,velük együtt. Ígérem, soha többet nem nyúlok bele mások alkotásaiba.......meg különben is már nagyok: 5 és hét évesek (nem is engednék) (2014).